Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


IKEA POVLAČI PUNJAČ ZBOG OPASNOSTI OD OPEKOTINA I STRUJNOG UDARA

11. januar 2024. 09:08:28 Pročitano 591 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

IKEA apeluje na sve kupce koji poseduju ASKSTORM 40W USB punjač tamno sive boje, broj artikla 50461193, da prestanu da ga koriste i da kontaktiraju kompaniju IKEA za pun povraćaj novca.

"Bezbednost je glavni prioritet za kompaniju IKEA i zato povlačimo ASKSTORM 40W USB punjač tamno sive boje s obzirom da postoji opasnost od opekotina i strujnog udara uzrokovanih habanjem kabla za napajanje.U procesu razvoja svojih proizvoda IKEA koristi postupak rigorozne procene rizika, kao i program testiranja, kako bi se uverila da su njeni proizvodi u skladu sa svim zakonima i standardima koji važe na tržištima na kojima se prodaju. Uprkos tome, primećeno je da kabl za napajanje na tamno sivom USB punjaču, ASKSTORM 40W, može da se ošteti ili pokida nakon dužeg korišćenja, a usled obmotavanja oko punjača ili savijanja napred-nazad. Oštećeni kabl može da izazove opekotine i uzrokuje strujni udar. Zbog toga smo odlučili da povučemo iz prodaje ASKSTORM 40W USB punjač tamno sive boje. - stoji u saopštenju kompanije.

Tamno sivi ASKSTORM 40W USB punjač može da se identifikuje po broju modela ICPSW5-40-1 koji se nalazi na etiketi, na poleđini USB punjača.

Izvor: kamatica.com

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiIKEA POVLAČI PUNJAČ ZBOG OPASNOSTI OD OPEKOTINA I STRUJNOG UDARA Na vrh strane