Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Aleksandar Seničić: Putnici treba da imaju polise zdravstvenog osiguranja

22. jul 2022. 13:36:00 Pročitano 367 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije navodi da je bitno da polisa ima i kovid dodatak i dodao da su onda polise neznatno skuplje - za pet do 10 odsto u odnosu na regularne cene.

Svi koji putuju treba da imaju polise zdravstvenog osiguranja kod sebe, koje će preduprediti velike troškove i omogućiti da se u datom trenutku dobije adekvatna pomoć, izjavio je danas direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić.

"Na svakoj polisi osiguranja koju putnici kupe, bez obzira da li kupuju u agenciji ili osiguravajućoj kući, vrlo jasno je naznačena procedura koja treba da se ispoštuje da bi se aktivirala ta polisa", rekao je Seničić za TV Pink odgovarajući na pitanje šta putnik treba da uradi ukoliko se razboli na putovanju.

Izvor: tanjug.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiZahtev za zaštitu kolektivnih interesa Na vrh strane