Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


TURISTIČKA AGENCIJA "MUZENIDIS TRAVEL" PREVARILA GRUPU SRPSKIH PUTNIKA! Agencija ostavila turiste na ulici!

22. jun 2021. 10:04:24 Pročitano 487 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Putnici su u subotu stigli na Tasos, gde ih je sačekalo šok iznenađenje da nemaju smeštaj, pošto agencija hotelu nije uplatila novac. Turistička agencija "Muzenidis travel" ostavila je turiste bez uplaćenih aranžmana u Grčkoj i bez ikakvog obaveštenja zatvorila svoju poslovnicu u Beogradu!

Grupa putnika, koja je preko ove agencije još prošle godine uplatila letovanje na Tasosu, otputovala je na ovo grčko ostrvo u subotu. Kad je pun autobus ljudi, među kojima je bilo i dece, stigao na Tasos, umesto odmora i uživanja sačekalo ih je šok iznenađenje da nemaju smeštaj, pošto agencija hotelu nije uplatila novac!

Nakon višesatne agonije, u pomoć su priskočili i subagenti ove agencije, pa su turisti kasno uveče ipak smešteni u sobe.

Višesatna agonija

Među njima je bio i Dušan P. iz Paraćina, koji je na grčko ostrvo došao sa verenicom i ni slutio nije šta ga tamo čeka.

- Prošle godine sam uplatio aranžman za Tasos, međutim zbog nastale situacije sa koronom dobili smo zamenske vaučere. Sve je delovalo da je u najboljem u redu i ni sanjali nismo da se agencija zatvorila i da smo mi zapravo prevareni. U Grčku smo stigli u subotu rano ujutru, posle 17 sati puta, a kada je trebalo da uđemo u sobe, vodič nam je saopštio da su naše rezervacije otkazane jer agencija nije uplatila novac. Ostali smo bukvalno ispred hotela, na ulici, sa koferima. Nismo imali gde. Sa nama su bila i deca, čak i jedna šestočlana porodica - ogorčen je Dušan i nastavlja:

Direktorka agencije hoće da tuži putnike koje je prevarila?!

Zbog širenja panike, govora mržnje i skrivenih ili neskrivenih pretnji, moj advokat će podneti tužbu visokotehnološkom kriminalu za sve navedene iskaze objavljene na društvenoj mreži Fejsbuk i protiv svih lica koji u njima učestvuju, poručila je direktorka ove agencije Svetlana Nikolić i dodala:

- Trudimo se da sve probleme rešimo na najbolji mogući način i pomognemo putnicima da prevaziđemo izazvane probleme, nastale ne našom krivicom. Ovakvim postovima izazivate mržnju, urušavate ugled firme i integritet osoba koje u njoj rade!

- Međutim, bili smo uporni i svim silama se trudili da rešimo problem. Nazad nismo mogli! Nekako, tek kasno uveče, uz pomoć agencija koje su subagenti, uspeli smo da uđemo u sobe. Da vam ne pričam da se na telefone naše agencije niko nije javljao. Ali šta se će biti narednih dana, to niko živi ne zna. Zato je moj apel svima onima koji su uplatili letovanje preko "Muzenidisa" da ni slučajno ne kreću na put dok se situacija ne reši.

Svojom prevarom agencija je napravila problem i svim onim putnicima koji ovih dana tek treba da krenu put mora. Odgovore ne dobijaju niti ih ko obaveštava šta da rade.

Jedna od njih je i Milica Bošković, koja je svoj aranžman platila 1.200 evra, a koji joj je otkazan pred sam polazak.

- Prvo sam čula da je otkazan let, otišla sam do agencije i pitala da li je siguran moj aranžman, rekli su da jeste, odnosno da će leta biti. Ceo iznos sam uplatila 7. juna i nakon toga 17. juna stiže mejl da je putovanje otkazano. Kada sam ih pozvala da hoću da zamenim aranžman ili uzmem svoj novac, na telefon se niko više nije javljao. Nekako sam došla do informacije da će "Muzenidis" početi sa radom danas, ali i dalje čekam odgovor da li će mi vratiti moj novac - priča Milica i dodaje:

- Zvala sam inspekciju, kao i Ministarstvo turizma. Videću šta će se danas desiti i da li će se problem rešiti!

Prave se ludi

Uprkos brojnim problemima u kojima su se našli naši turisti, niko iz agencije se nije javljao na pozive, već su bez blama izdali saopštenje u kojem navode da će danas pokušati da reše nastalu situaciju!

- Agencija nije radila iz razloga što se sumnjalo da je jedna od zaposlenih pozitivna na kovid 19, zbog simptoma koje je imala, zbog čega su svi zaposleni poslati da rade od kuće dok ne stignu rezultati testiranja. Kancelarija ponovo počinje sa radom u ponedeljak 21. 6. 2021. godine i poziva sve svoje klijente da se jave radi rešavanja novonastale situacije za koju agencija nije, niti može biti odgovorna - stoji u saopštenju.

Izvor: informer.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiRIZIK PO ZDRAVLJE RADNIKA KOJI SU SVAKODNEVNO IZLOŽENI BPA IZ FISKALNIH RAČUNA Na vrh strane