Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Potpisivanje Sporazuma o saradnji

19. april 2024. 13:58:35 Pročitano 277 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dana 21.marta 2024. godine predstavnice CEPS-a sugostovale u Segedinu radi potpisivanja međunarodnog Sporazuma  o saradnji između Regionalnog udruženja za zaštitu potrošača DARFE iz Segedina, Centra potrošača Srbije - Cepsa iz Beograda i Centra za zaštitu potrošača Sente, iz Sente. Radi se o nastavku uspešne saradnje I podizanju iste na viši nivo.

Svečanom prijemu su pored navedenih predstavnika udruženja za zaštitu potrošača, prisustvovali i predstavnici državnih institucija, Republike Srbije I Mađarske.

Pre potpisivanja sporazuma održan je okrugli sto na temu zaštite potrošača u Srbiji I Mađarskoj, razlika i sličnosti u procedurama, I razrađena je strategija međusobne saradnje u cilju podizanja nivoa zaštite u Republici Srbiji. Tom prilikom su govorili:

Višnja Rakić, pomoćnica ministra I Slađana Petrović, načelnica Odeljenja za zaštitu potrošača, Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine

Jožef Molnar Čikoš, predsednik Centra za zaštitu potrošača Sente i zamenik Sava Vujičić

dr. Zoltan Totx, državni sekretar Ministartva pravde i zamenik dr. Tamas Pilz

d.r Laslo Peter Šalgo, direktor Kancelarije vlade županije Čongrad-Čanda, Ministartvo pravde

Šardor Petrik, predsednik Regionalnog udruženja za zaštitu potrošača DARFE.

Maja Anokić, predsednica Centra potrošača Srbije i zamenica Jelena Rosić

Razmenjena iskustva u uporednoj praksi predstavljala je jedinstveno iskustvo za sve zainteresovane. Ova iskustva su od izuzetnog značaja za dalji rad I unapređenje zaštite prava potrošača. Radujemo se nastavku saradnje I daljoj realizaciji u pogledu razvoja prava potrošača.

 

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs
Više iz ove kategorije « Otvorena vrata

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeDešavanjaAntikorupcijski forum Srbije Na vrh strane