Odštampajte ovu stranicu

IKEA opoziva TROLIGTVIS putnu šolju zbog neusklađenosti sa zahtevima kompanije IKEA

17. januar 2020. 11:27:21 Pročitano 1352 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

IKEA poziva sve kupce koji poseduju TROLIGTVIS putnu šolju s oznakom „Proizvedeno u Indiji“ (Made in India) da prestanu da je koriste. Nedavni izveštaji testova pokazuju da proizvod može da poveća nivoe hemikalija iznad propisanih granica. Stoga kompanija IKEA poziva sve kupce koji poseduju ovu putnu šolju da proizvod vrate u bilo koju robnu kuću IKEA i dobiju pun povraćaj novca.

Kompanija IKEA veoma ozbiljno shvata bezbednost proizvoda. Svi tipovi IKEA proizvoda kontinuirano se testiraju i usklađeni su sa važećim standardima i zakonodavstvom, kao i IKEA zahtevima. IKEA je nedavno dobila izveštaje testova koji pokazuju da putna šolja može da poveća nivoe dibutil ftalata (DBP) iznad propisanih granica. Pre mnogo godina, kompanija IKEA je odlučila da zabrani svaku upotrebu ftalata u proizvodima koji dolaze u kontakt s hranom i shodno tome zaustavila je prodaju putne šolje tokom ispitivanja. Ispitivanje je pokazalo da putna šolja s oznakom „Proizvedeno u Indiji“ može biti pogođena.

TROLIGTVIS putna šolja je u prodaji od oktobra 2019. godine. Kompanija IKEA poziva kupce koji poseduju ovu putnu šolju s oznakom „Proizvedeno u Indiji“ da proizvod vrate u bilo koju robnu kuću IKEA i dobiju pun povraćaj novca. Nije neophodan nikakav dokaz o kupovini, poput računa. Za više informacija, molimo da posetite www.ikea.rs ili pozovite besplatnu liniju na broj  011/7 555 444.

Kompanija IKEA se izvinjava zbog bilo kakvih neugodnosti koje ovaj opoziv može prouzrokovati.

 

Neda Dimitrijević

Najnovije od Neda Dimitrijević